Mindenki hibákat követ el – része annak, ami emberré tesz minket. De amikor nem tudunk megbocsátani magunkat a múltbeli hibákért, akkor zavarhatják a mindennapi életet, ami alacsony önértékeléshez, bűntudathoz és szégyenhez, valamint más mentálhigiénés problémákhoz vezet.

A magas tétű helyzetekben az emberek sérülékeny események tanúi lehetnek, amelyek ellentmondnak erkölcsi hiedelmeiknek. Az erkölcsi sérülés az egyén erkölcsi hiedelmeinek és értékeinek sérülésére utal, az érzékelt erkölcsi bűncselekmény cselekedete után, amely mély bűntudat, szégyen és megbánás érzéseit eredményezi. Az erkölcsi sérülések árulás, undor, megbánás és erkölcsi szorongás érzetéhez vezethetnek.

ellentétben a poszt-traumás stressz rendellenességgel (PTSD), amelyet a hosszú távú félelem jellemez, az erkölcsi sérülések a káros tapasztalatok alapján a mélyen tartott erkölcsi értékek elidegenedését jelentik. Az első válaszadók, az egészségügyi szolgáltatók, a katonai veteránok és a katonai szolgálat tagjai különösen érzékenyek az erkölcsi sérülésekre.

A múltbeli hibák és az erkölcsi sérülések negatívan befolyásolhatják hangulatunkat, szoros kapcsolatainkat és mentális egészségünket. A hibák elengedésének megtanulása az első lépés a továbblépéshez.

Vegye körül magát támogatással.

Bár lehet, hogy megfélemlítő, egy közeli barát vagy családtag megnyitása segíthet a hibák elengedésében. A PTSD-t követő ellenálló képességről szóló áttekintés szerint az érintkezésben maradni és a trauma közzététele a szeretteinek segíthet a hosszú távú szenvedés megelőzésében. Noha szerettei esetleg nem értik teljesen a tapasztalatait, empátiát és együttérzést nyújthatnak a hallgatási hajlandóságukban.

Ha kényelmetlenül érzi magát egy traumatikus eseményről a szeretteinek, fontolja meg a támogató csoporthoz való csatlakozást vagy a szakmai segítségnyújtást. A támogató csoportok lehetővé teszik, hogy azok az egyének, akik megpróbálják elengedni a múltbeli hibákat, vagy a PTSD vagy az erkölcsi sérüléseket, hasonló tapasztalatok megosztására, az ellenálló képesség felépítésére és az elszigeteltség elleni küzdelemre. A mentális betegség (NAMI) szerint a csoportterápia csökkenti a szégyen, a tehetetlenség és a megbánás érzéseit.

módosítsa.

A múltbeli hibák tükrözésekor zavarban és bűntudatnak érezheti magát a cselekedetei miatt. A módosítások megtétele a gyógyulási folyamat része-a cselekedetekre való visszatérés és a bocsánatkérés lehetővé teszi, hogy megbocsátást kérjen másoktól, és az ön-megbocsátás felé dolgozzon.

Bizonyos helyzetekben a módosítások megkönnyítése – bocsánatot kérsz, és visszatéríted a bántott személyt. Például, ha mondott valamit, ami bántott egy barátot, bocsánatot kérhet, amikor legközelebb meglátja őket.

Időnként a módosítások megnehezítése nehezebb lehet, és lehetetlen lehet visszavonni a károkat. Például, ha figyelmen kívül hagyta egy hajléktalan embert, aki segítségre szorul, akkor valószínűleg nem fogja megtalálni ugyanazt a személyt. Ebben az esetben a módosítások magában foglalhatják másoknak hasonló helyzetekben való segítséget.

fogadja el a megbocsátást.

Megérted a megbocsátást. Ha egy közeli barát vagy családtag hasonló hibát követ el, megbocsátana nekik. Ha alacsony önértékeléssel küzd, akkor a legkisebb hibát meghaladhatja magát, ahelyett, hogy megbocsátana magát, vagy megbocsátást és empátiát kérne másoktól.

A bűntudat érzése nem mindig ésszerű, de elismert válasz egy traumatikus eseményre vagy erkölcsi sérülésre. Engedje meg magának, hogy bűntudatot érez, és szánjon időt a negatív érzelmek feldolgozására. Végső soron az, hogy lehetővé tegye magának a megbocsátást és az együttérzés iránti együttérzést, az egyetlen módja annak, hogy továbblépjen.

kérjen szakmai segítséget.

Függetlenül attól, hogy elengedi a múltbeli hibákat, vagy erkölcsi sérüléssel küzd, a szakmai segítségnyújtás ijesztőnek tűnik. Az erkölcsi sérülés gyakran arra készteti az embereket, hogy azt hitték, hogy nem érdemelnek jobban érezni magukat, ami azt jelenti, hogy késleltethetik vagy megtagadhatják a szakmai segítséget.

Amikor a bűntudat, a szégyen és a negatív érzelmek elsöprővé válnak, a szakmai segítségnyújtás elindíthatja a gyógyulási folyamatát azáltal, hogy segít megbirkózni a fájdalmas emlékekkel és gyakorolni az éberséget.

Az erkölcsi sérülések kezelésére használt néhány általános típusú terápia a következők:

  • Kognitív-viselkedési terápia (CBT): A kognitív-viselkedési terápia hatékony kezelés a mentálhigiénés kérdések széles skáláján, ideértve a poszttraumás stressz rendellenességet, az ADHD-t, a skizofrénia, Egyesület. A pszichoterápia egyik formájaként a CBT segíti az embereket a negatív gondolatok és viselkedés azonosításában és kihívásában. Az első ülésed során a mentálhigiénés szakembere segít a mentálhigiénés célok kitűzésében és meghatározni, hogy a legjobb módja annak, hogy előrehaladjon az önbizalom felé vezető úton.
  • Elfogadás és elkötelezettségterápia (ACT): Ha negatív érzelmeket érezünk, akkor normális, ha elkerüljük őket. Noha az elkerülés rövid távú megküzdési mechanizmusként működhet, ez általában nem működik hosszú ideig, és a negatív gondolatok és érzések elkerülése gyakran mentális rendellenességekhez vezet. Viselkedési beszélgetés terápiaként az ACT a fájdalmas gondolatok és érzelmek elfogadására összpontosít, felismerve, hogy az elkerülés nem működik, és úgy tekinti magát, mint a gondolataitól és elkötelezi magát a cselekvés iránt.
  • Expozíciós terápia: A traumatikus esemény tanúja után egy személy elkezdi alkalmazni a viselkedést, hogy elkerülje a fenyegető helyzeteket, hogy elkerülje a traumatikus tapasztalatok megismétlődését. Mint egyfajta CBT, az expozíciós terápia a megtanult viselkedést, például az elkerülést célozza meg a szorongást provokáló helyzetekre vagy gondolatokra reagálva. Az expozíciós terápia a traumás stressz rendellenesség hatékony kezelése, az American Psychiatric Association szerint.

Ha az öngyilkosság vagy az önpusztító magatartás-például a kábítószer-visszaélés-gondolataival rendelkezik, hogy megbirkózzon a szégyen és a bűntudat érzéseivel, hívja a nemzeti öngyilkosság-megelőzés mentőkötélét az 1-800-273-8255 telefonszámon vagy a NAMI segélyvonalon 1-800-950-Nami Azonnali támogatáshoz.

A megfelelő terapeuta megtalálása

A terapeuta keresése megkezdése előtt hasznos lehet a különféle terapeuták kutatásában:

  • A pszichológusok PhD -vel vagy PSYD -vel rendelkeznek, és képzésben részesülnek pszichoterápiás (Talk Therapy) szolgáltatások nyújtására, beleértve az egyéni terápiát és a csoportterápiát.
  • Az engedélyezett klinikai szociális munkások (LCSW) általában mesterfokozatot szereznek, és képzettek pszichoterápiás és tanácsadási szolgáltatások nyújtására.
  • Az engedéllyel rendelkező szakmai tanácsadókat (LPC -k) képzik pszichoterápia kínálatára. Az LPC általában egy szociális munkáshoz hasonló kezelési megközelítést alkalmaz.
  • A pszichiáterek orvosi fokozatot tartanak és gyógyszereket írnak elő a mentálhigiénés problémák kezelésére.
  • Az engedéllyel rendelkező házasság és a családi terapeuták (LMFT) diplomát szereznek, és képzettek a párok terápiájának és a családi terápiának.

Mivel a kezelés sikere a terápiás kapcsolat minőségétől függ, elengedhetetlen egy terapeuta megtalálása, amelyet kényelmesen nyit meg a személyes tapasztalataival és hibáival. Egy jó terapeuta elfogadja, nem ítélkezési és empatikus. A legjobb döntés meghozatalához ügyeljen arra, hogy fontolja meg az egyes potenciális terapeuta hitelesítő adatait és specializációját.

Mindannyian emberek vagyunk, és a hibák elkövetése normális. A NYC terápiás csoportjában tudjuk, milyen nehéz lehet szégyen és bűntudat érzéseivel élni. A személyes preferenciáitól és követelményeitől függetlenül segítünk megtalálni a legjobb terapeutát az Ön konkrét mentálhigiénés igényeihez. Az egyik képesített mentálhigiénés szolgáltatónk segít betekintést nyerni mentális egészségébe, jobb emberré és a jelen pillanatban élni.https://freeonlinejobalert.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *